Even pauze

Man, man, man.... Wat een drukke week. Verjaardagen, veel werk, een paar zieke kinderen, avondprogramma's, inmiddels een zieke echtgenote en natuurlijk de in deze tijd van het jaar voor groep-8-ers onvermijdelijke middelbare schoolbezoeken.

Maar het zit er weer op. Vanmorgen de laatste school, X11, verkend en het was een doorslaand succes. Ik moet eerlijk zeggen dat het op basis van de folders al mijn favoriet was, maar de vooroordelen zijn meer dan waar gemaakt. Leuke kinderen en leraren, geweldig vakkenpakket en visie op (creatief) onderwijs en een goede basis voor middelbaar of zelfs daarna hoger beroepsonderwijs.

X11 is een van de weinige, en hier in Utrecht de enige, middelbare school die specifiek een thema of richting in haar oefenstof heeft verwerkt. In hun geval is dat grafische media. Als onderdeel van het Grafisch Lyceum geen vreemde keuze en voor ons een leuke. Rowdy is erg druk met tekenen, computer animaties, games en fotografie. Beeld dus. Ons gevoel is, dat wanneer hij op deze inhoudelijke wijze wordt geprikkeld, gestimuleerd en dus groeit, de reguliere vakken vanzelf volgen. Opwaarts.

Rowdy, de groep-8-er bij ons thuis, was ook onder de indruk. Hij heeft een andere favoriet, omdat daar de meeste huidige klasgenootjes naartoe lijken te gaan. Voor wat dat waard is, want je weet het meestal nog niet zo zeker en hier in Utrecht moet je ook eerst even worden ingeloot. Maar dat geldt natuurlijk voor ons en hem zelf ook. Half maart moeten alle inschrijvingen binnen zijn en begint het loterijcircus.

Over een paar weken nog even naar het St Gregorius, hier midden in de stad. Leuke school en voorzien van een tweejarige VMBO-TL/HAVO brugklas. Dat is ook een pre, want onze man hangt heerlijk tussen twee niveau's in en staat bekend als een slow starter, dus deze constructie is hem op het magere lijf geschreven.

Maar eerst komende week de CITO-eindtoets. Na het middelbare school eindexamen het meest gevreesde en besproken moment in een schoolcarriere. De man is goed voorbereid en heeft het afgelopen jaar mooie sprongen gemaakt. Maar het blijft een momentopname en momentopnames staan bekend om hun onvoorspelbare afloop. Afwachten dus. Succes Snorkel!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?