De speech

Peter Bosz loopt de kleedkamer binnen bij Feyenoord. De profs staan nat van het douchen zacht te praten. Vooral over 'de stemming' die zojuist op het trainingsveld heeft plaatsgehad. Voorzitter Erik Gudde staat naast Bosz en kucht, om de altijd speelse en onschuldige voetballers even aandacht te vragen.

"Mannen, dank voor jullie input in onze zoektocht naar de details van de samenwerking binnen spelersgroep en technische staf. Helaas hebben wij op grond van jullie unanieme stellingname moeten concluderen dat we niet op deze wijze en met deze huidige groep mensen verder kunnen als we met deze mooie club ooit weer de weg omhoog in willen slaan. We zijn daarom genoodzaakt moeilijke beslissingen te nemen en keuzes te maken en daarbij vallen per definitie slachtoffers.

In dit geval maar liefst 24, want we hebben besloten niet verder te willen met deze spelersgroep. Iedereen in deze kleedkamer mag per direct uitkijken naar een nieuwe club, waarbij Feyenoord wel degelijk een realistische vergoeding wil zien voor de meesten van jullie. Lukt het niet meer in januari, dan verwachten wij van jullie volledige inzet tot het einde van deze competitie, ook vanwege jullie eigen perspectieven op een nieuwe en goede club in jullie eigen belang. In de zomer nemen we vervolgens definitief afscheid van eenieder die zich nog steeds niet kan opladen tot een samenwerking met de huidige technische staf.

Jullie zaakwaarnemers zijn allemaal ingelicht, evenals de vaderlandse pers. Mochten wij jullie niet meer spreken als directie, wij wensen jullie het allerbeste, maar helaas heeft de samenwerking niet gebracht wat we er allemaal van hebben gehoopt en verwacht. Wij wensen jullie het beste en hopen dat jullie in de toekomst een mooie club vinden die beter past bij wat jullie verwachten en willen geven in en voor betaald voetbal."

Bosz en Gudde knikken nog eens naar de groep en draaien zich dan om. In de gang left Bosz een hand op de rug van Gudde, "goed gedaan Erik", zegt hij en voelt zich voor het eerst op zijn plaats als technisch directeur bij Feyenoord.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?