Supersunday!!

Wat een verwachtingspatroon, wat een hoop op veel, en veel moois. Het was gisteren weer Supersunday, maar dan anders.

Met op het Eredivisieprogramma de wedstrijden FC Twente - Ajax, AZ - Feyenoord en (voor de lokale fans ook leuk) FC Utrecht - SC Heerenveen kun je minstens over een potentiële topuitzending van Studio Sport spreken. Niets bleek minder waar. Nu heb ik sowieso de neiging de uitzending überhaupt over te slaan bij teleurstellende resultaten van de FC, maar na het lezen en horen over de andere twee wedstrijden was elke zin om een uur lang gefocussed te blijven op Tom en zijn beeldschermen echt diep weggezonken. Wat een jammerlijke, veel te spannende, niet leuke, irritante wedstrijden.

Het ergste, en nu sluit ik me echt aan bij een steeds groter worden groep mensen, vond ik de reacties op de uitgedeelde kaarten voor tackles. De scheidsrechters zitten er gewoon goed en kort op de laatste weken, wat zich ook duidelijk vertaalt naar een enorm aantal vooral rode kaarten. Als je de noppen soms op ooghoogte voorbij ziet komen, vraag je je af wanneer die wandelende testosteronbommen dat ook eens gaan inzien. Nee, dan Ricky van den Bergh en Lex Immers van ADO. Lekker lomp, te laat, onhandig, alles was mis! "Wat kun je dan wel?" hoort dan de eerste zelfkritische reactie van een speler te zijn. Nee, niets van dat alles, 'kutscheids', veel gefrustreerde armgebaren en driftig onschuldig kijkend was het onbegrip niet te overzien. De mensheid wordt grof benadeeld door dhr. Luinge, zo zag je de mensen in Den Haag denken. Ongelofelijk, dat je je nog zo verweerd na dergelijke trappen en slidings. Meneer Immers raakte inderdaad de bal, maar dat was te danken aan zijn schoenmaat. En dat de enkel van Affelay het nog doet, dankt ie aan zijn eigen lichtvoetigheid/instabiele stand op het veld.

Maar met Supersunday kwam het verrassend genoeg toch nog goed. Om half negen begon uberhuisvrouw Yvonne (Ief, voor vrienden, dus voor iedereen) met haar boeren aan het sluitstuk van weer een datespectakel. Erg leuk. Goeie boeren, goeie vrouwen, goeie tv.
Aansluitend mochten de mannen van Di-rect hun (al lang vaststaande, denk ik) keus gaan bekendmaken en het bleek Marcel te zijn. Niet de makkelijkste weg gekozen, zoveel is duidelijk. Hij ligt minder lekker in de bek en in het oog, brengt een redelijk verwarrend karakter mee en lijkt nogal veeleisend qua inbreng, maar hij heeft wel de mooiste stem en leukste/meest verrassende performance en présence. Erg knap, dat die jongens voor zo'n afwijking durven kiezen, waar de veilige keus ook begrepen had geworden.

Ik ben benieuwd. De nieuwe singel ligt vast snel in de schappen. De boeren gaan volgende week op bezoek bij de schoonouders en Feyenoord en Ajax krijgen de komende weken tegen FC Utrecht de kans nog een paar Supersunday's weg te geven...... Kom maar jongens....;)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?