Pffff, we worden (nogal veel en snel) ouder....

Vroeger..... Nee, sorry, vroeguh, konden wij allemaal erg hard en lang doordrinken. Maar die tijd is voorbij. Afgelopen weekend hebben we een zeer wetenschappelijk verantwoord experiment uitgevoerd met vier stellen en de uitkomsten zijn bedroevend.

Wat begon als een paar uurtjes borrelen zonder de kinderen, eindigde rond vier uur 's morgens in de vermaarde Utrechtse discotheek Derrick. En had gevolgen tot diep in de zondag die erop volgde. Wij werden zelf pas rond twaalf uur wakker en dat was lang geleden, zeer nuttig in verband met de verschillende pijnvormen en vooral heel erg lekker omdat de rest van de dag (met kinderen) dan dus nog maar een uurtje of zes behelst.

Rond een uur of drie sms'te ik even met medeslachtoffer Yuri. Of zij ook zo fit waren en genoten van de dag. Met een stuks aan een flauwe bouillon en een stuks weer teruggekeerd in haar warme bed, was ook daar de score alcohol - verstand 2-0. Maakt een totaal van 4-0. En dan heb ik de vier iets eerdere afhakers niet eens meer gesproken, maar gezien het volume en gehanteerde tempo verwacht ik dat de alcohol dit weekend met minstens zes punten verschil wint.

Tot zover het verantwoorde experiment. Op mijn vraag aan mijn lieftallige en zeer brakke echtgenote of ze al zin had in volgend weekend (wanneer het Utrechtse Smartlappenfestival gepland staat), was het cordate antwoord: "Nee, de komende zes maanden ga je maar weer lekker alleen op stap". Uitgeteld, klaar, af. We zijn tenslotte geen 21 jaar meer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?