FC Utrecht doorgelicht: komend seizoen aanhaken!

Het afgelopen seizoen van FC Utrecht mag je minstens als 'spastisch' omschrijven. Bij vlagen redelijk voetbal, zes mensen uit de technische staf vervangen, helemaal niks aansprekends gewonnen of behaald, een nieuwe eigenaar, geruchten over een nieuw stadion op een nieuwe locatie met heel veel louche lijntjes naar het gemeentebestuur en als je nog niet was afgehaakt: we nemen ook nog deel aan de play-offs.

Aan dat laatste komt morgen, donderdag, in de tweede wedstrijd bij en tegen FC Groningen hoogstwaarschijnlijk keurig een einde. Elf Utrechters tegen Marcus Berg is gewoon geen eerlijke wedstrijd. Dat de tien andere Groningers in de reguliere competitie nog relatief dichtbij Utrecht zijn geëindigd, is te danken aan de drie wedstrijden die de Zweed deze competitie moest missen wegens blessures en schorsingen.

Dus Utrecht moet Marcus Berg kopen? Wel realistisch blijven mannen. Het gerucht rondom Ricky van Wolfswinkel bevalt me daarentegen erg goed. Al moet ik eerlijk zeggen dat mijn eerste reactie toen ik het hoorde dezelfde was als ware het Berg geweest die we aan wilden trekken. Wat moet zo'n jonge, talentvolle jongen spits nu bij een ploeg die zegge en schrijven een positie hoger is geëindigd in het afgelopen seizoen dan zijn huidige werkgever? Geld, historie, familie/afkomst en trots, denk ik. Geld is helder. De man wordt bij Vitesse blijkbaar niet erg goed betaald. Gebeurt natuurlijk vaak bij zelf opgeleid talent, men gaat er altijd maar van uit dat zij toch wel blijven hangen. Historisch is Utrecht natuurlijk nog altijd net iets meer waard dan Vitesse. Daarbij geldt onze lokale trots, samen met FC Den Haag, als een van de meest potentierijke clubs in Nederland (al wil dat natuurlijk direct ook zeggen dat je in je beleid de afgelopen jaren voldoende hebt gemist, anders was die potentie al verzilverd, denk FC Twente). Daarbij is Van Wolfswinkel het neefje van de grote Erik Willaarts en heeft zijn oom, zeker via overlevering, voldoend ein rood-wit zien voetballen om aangestoken te zijn geworden door de club. En, tot slot, trots. Bij Vitesse wacht men erg lang met de gesprekken met de spits. Apart, maar vast met reden. Maar Utrecht springt er mooi in en maakt gebruik van de ontstane marges. Vooral doorgaan, je weet maar nooit.

Maar ook Danny Koevermans wordt genoemd. Zeker doen! Als hij komt, zeker aangevuld met Van Wolfswinkel, hebben we plots een van de mooie aanvalslinies in Nederland staan. Dat betekent dan ook exit Boussaboun, waar Cziommer en Van der Gun sowieso vertrekken. George, en af en toe Caluwe doen de flanken vanaf het middenveld. Verder wil ik Loval niet meer in de aanval zien. Het beste wat ik van Willem van Hanegem heb gezien, is Loval als rechter centrale middenvelder. Briljant en supergevaarlijk. Dus op een viermansmiddenveld centraal, eventueel op een driemansvariant rechts. Somers mag vertrekken en voor hem hoeven we niet eens vervanging. Achterin is het wat spannender. De backs zijn geweldig, en met wat jeugd vang je eventuele blessures ook wel op. Al worden de kaarten van Nesu zo langzamerhand wel een probleem. 11 Per seizoen is wat overdreven, dan voetbal je na de winterstop alleen nog de thuiswedstrijden, de rest zit je uit. Centraal achterin vind ik het wat spannender. Dickoh is altijd onzeker, Schut is er wederom en jammer genoeg weer voor een jaar uit, houd je over Keller en eventueel Wormgoor. Dus centraal hebben we een sloper nodig, liefst een jaar of 24, gezien de rest van de spelersgroep. Dan wil ik Adeleye van Sparta wel. Ik gun die gasten de transfersom, hem de kans na zijn moeizame start in Nederland en ons een atletische en supergemotiveerde jonge vent met al best veel (internationale) ervaring. Ze hoeven ook niet allemaal te kunnen voetballen, wij hebben Keller al....;)

Zo kijkend, aangevuld met twee jonge en talentvolle keepers, denk ik dat we geen stress hoeven hebben. Spitsen en een centrale verdediger, thats all. Hoe we dan afgelopen week weer in aanraking dreigden te komen met een Ghanese linksback uit Mechelen is me een raadsel, maar de wellicht hebben we daar niks 'jeugdigs' achter beschikbaar. Maar ga wel in godsnaam wat doen, FC Utrecht, want zo'n zoutloos seizoen als dit trek ik niet veel vaker!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?