Een bungalowpark, drie kinderen en heel veel blanke huid...

De jaarlijkse meionderbreking zit er weer op. Maandag gaan alle gepenkoppen weer naar school en is het liederlijke hangen en wachten tot (vooral) mama iets met je gaat doen weer even verleden tijd. Tot de eerste week van juli om precies te zijn.

Wij hebben onze units de afgelopen week bezig gehouden in Lommel. Waar? Juist, in het schone Lommel, een half uurtje ten zuiden van Eindhoven en qua leefwereld meer Hollands dan de dichtstbijzijnde Nederlandse steden zelf. Maar dat komt door de locatie die wij voor onze meibreak hadden uitgezocht: namelijk CenterParcs.

Het was ruim vijftien jaar geleden dat ik voor het laatst in een dergelijk bungalowpark was terechtgekomen, maar onze keus liet zich eenvoudig maken door de omvang van de huisjes en het aanwezige vertier voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Ruimte, activiteiten en een volledig ingericht en kindvriendelijk concept doen de rest. De rest van de verwachtingen omtrent CenterPrcs laten zich het beste samenvatten als een cynische blik op wat Nederland, specifiek op vakantie, te bieden heeft. En alles kwam uit.

De kinderen hebben dus een wereldweek. Alles erop en eraan. Zwemparadijs, overdekte piratenschepen, geweldige ligging, huisje helemaal in orde, vriendelijke (CenterParcs)mensen en heel veel (leuke!!) animatie en georganiseerd vermaak voor kinderen. De andere kant van de medaille is dat een dergelijk concept (als het goed doordacht is) enorme kosten met zich meebrengt wanneer men eenmaal op het park aanwezig is. Zo ook hier. Voor een paar pannenkoeken en wat drinken reken je al snel € 50,- af. De leuke animatie van de middag kent meestal ook een meer 'donkere' animatie na achten. Zo ook hier. Een of andere pensioengerechtige synthesizergod met keybord ("Johnnie") en gitaar ("Janine") die los gaat op K3 (of 2?), jaja.... En natuurlijk de onmetelijke hoeveelheden blank vel die om relatief te weinig mensen heen hangend langs komen denderen als jij ontspannen met je dochter in het zwembad zit te spelen. Honderden meters huid, hangend, wit, onverzorgd, groot, slecht, lelijk, groots, behaard en voorzien van allerhande versieringen die de vlekkerigheid meestal meer benadrukken dan dat ze deze nuanceren.

Het blijft een raadsel dat er zo weinig mensen zijn met straatvrees. Gezien de beelden die voorlopig nog op mijn netvlies gebrand staan, zijn er honderden mensen (per CenterParcspark?) die hiervoor in aanmerking komen. Was het niet uit fobische overwegingen, danwel uit schaamte of met duidelijke empathische redenen.

Reacties

Anoniem zei…
http://www.nusport.nl/20090508/nico-snijders/de-slager-van-baskenland

Gr Y
Anoniem zei…
Toplink, hahahaha

F

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?