Vakantie.... Nu!!

Wij zijn er klaar voor hoor. Een weekje voldoet voorlopig, tot we er zijn natuurlijk...:) Liefst buiten het seizoen, de drukte en de topprijzen om, maar dat is helaas niet meer mogelijk voor ons. We hebben er een op school en dan ben je in Nederland de bok en gebonden aan het vakantieformat van de staat. Helaas.

Naast deze beperkingen, werkt ook de toeristische sector niet mee. Of de gemiddelde Nederlander. Of het ligt aan ons... Wij zoeken op vierkamerappartementen of -bungalows en die zijn nauwelijks te vinden. Ja, aan de rand van het dorp, aan een kabbelend beekje. Uniek, fantastisch, als je met z'n tweetjes gaat. Mijn kinderen zijn natuurlijk beter af met veel anderen om zich heen, op een park. En daar stopt de aannemer bij 6 slaapplaatsen, waarvan twee in de woonkamer.

Geografisch heb ik ook al moeten toegeven. Eerlijk is eerlijk, in Nederland wordt nog regelmatig voldaan aan onze ruimtelijke wensen en eisen. In het buitenland kom ik het in ieder geval niet tegen. Maar dan wordt het weer direct een factor van betekenis, terwijl we nu juist ons best deden hier enige zekerheid in te kopen. Positief welteverstaan.


Zon, rust, een watertemperatuur van plus twintig graden, veel kinderactiviteiten, een leuk restaurantje, een dorpje in de buurt om ijsjes te kunnen halen en een leuke wandel of jog-omgeving voor papa en zijn stramme spieren.

De komende dagen spelen we nog even verder op internet. En checken we even of de samenstelling van het gezin wel is wat wij denken dat deze moet zijn. Onze oudste heeft namelijk een bloedhekel aan vakanties en kiest er wellicht voor om maar lekker bij zijn vader te blijven. Vervelend, maar het opent een hele nieuwe wereld. We'll see....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?