John, bedankt!!

Jammer. Dat Tien er nu dus mee gaat stoppen. Mits de NMA akkoord gaat natuurlijk (even volledig blijven).

Al vanaf dag één wordt er tegen de zender geschopt. Een tikkeltje kinderachtig, maar meestal vooral heel erg onprofessioneel. Media dat media kapittelt kan natuurlijk nooit objectief zijn. Dat is een theoretische onmogelijkheid. Genoeg redenen om aan te geven dat er programma's, keuzen of zelfs strategieën niet juist lijken of zelfs zijn. Maar dat is niet wat er gebeurde. Iedereen was het al zat voor er een minuut was uitgezonden. Vooral de heren Van Erven Doorens en Spijkerman moesten het ontgelden en lijken tevens voorname redenen tot al deze onvrede en afgunst te hebben gespeeld. Apart.

Vervolgens wordt er ook door Tien niet altijd even handig en briljant omgegaan met de druk, kritiek en vragen.
Maar het levert, evenals de zo fantastische Iraakse ontkenning dat er sprake is van naderende Amerikanen rondom Bagdad (herinner je je deze nog nog nog?), erg leuke quotes op. Is ook wat waard.

Maar wat bij mij toch overheerst, is dat het jammer is dat de eigenwijze en koppige John de Mol het uiteindelijk toch niet heeft gered. Hoe dat komt en waarom...? Geen idee. Maar ik vind het een genot op grote afstand te volgen wat hij doet, verbanden te zoeken tussen zijn acties, groot en klein. En als groot liefhebber van zowel multimediale experimenten, tools en uitingen en de cruciale rol die content in al haar vormen hierin speelt, was Talpa/Tien absoluut een voorbeeld voor vele bedrijven, techneuten en marketeers. Overigens, samen met de VPRO, gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen.

Dus, John, bedankt. Voor het laten kijken, de lol, de blunders en natuurlijk je zus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?