Nog een rondje genieten en dan door naar volgend seizoen

Nou, het WK zit er bijna op. Costa Rica wacht en wordt ongetwijfeld verslagen. Daarna treffen we Argentinië of België en zijn we klaar. Dat verliezen we zeker. Het waren voor het toernooi al de twee ploegen die ik liever niet tegenkwam, samen met Duitsland. Voor de rest had ik geen schrik, die zijn banger voor ons dan wij voor hen. maar deze drie...

Argentinië heeft nog wat goed te maken. Vandaag exact zestien jaar geleden schoot 'Bergkamp, Bergkamp, Bergkamp'(vrij naar Jack van Gelder) een sjieke 2-1 binnen en frustreerde de Zuid-Amerikanen, zoals Brazilianen dat een wedstrijd later bij ons deden (en ook al in '94. We hadden beide toernooien moeten winnen....!).



Dus, dit trauma zorgt voor gruwelijk gemotiveerde Argentijnen en een Hollandse exit. Zo ook de per definitie tegen Nederland ongelofelijk gebrande Belgen. Het chronische minderwaardigheidscomplex jegens, aangevuld met de permanente irritatie aan de noordebuur maakt België onze absolute angstgegner. Tenzij we echt veel beter zijn, verliezen we alles van de Rode Duivels, en momenteel zijn we niet veel beter...;)

Hadden we overigens deze twee vermeden, dan waren we ongetwijfeld weggeblazen door Duitsland. De enige tegenstander voor wie wij echte en dwaze angst hebben. De grote en machtige Duitsers kunnen zelfs met 40% van ons talent en spelersmateriaal (1996) gewoon en zonder veel stress voor duels met Oranje op komen dagen. Wij schrikken al bij voorbaat, klappen dicht en doen niet meer wat we normaal wel kunnen. We hebben ze grofweg een keer verslagen op een belangrijk moment, en wonnen toen ook gelijk het toernooi.

Dat is dan wel weer hoopgevend. Als we van de Duitsers winnen, worden we ook wereldkampioen. Dit toernooi onvermijdelijk, aangezien het de finale betreft. Maar ja, die halve finale.....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?