Zomer belangrijkste breekpunt in het jaar

Onze vakantie zit erop. En ik vind het niet eens heel erg. Het was heerlijk, maar hartstikke druk, met wisselvallig weer, een prachtig park en huis onder donkere wolken en een baggerpark met beter weer en aan het strand. EuroDisney was, vooral de tweede dag, geweldig en de kinderen hebben van begin tot eind genoten.

Maar thuiskomen was heerlijk. Op dit moment draaien de diverse wasjes en we hebben nog enkele administratieve klusjes te klaren voor onze geplande aanschaf van een nieuw huis. Er moet weer gewerkt worden en plannen met betrekking tot een extra auto, een hond, een verbouwing en wellicht dus ook een verhuizing en bijbehorende schoolkeuze verdienen nog enige aandacht. Dit jaar zit erop, en het is goed. Al bedacht ik me op de terugweg wel dat mijn jaren meer worden gescheiden door de zomervakanties dan door bijvoorbeeld een jaarwisseling, een verjaardag en, godbetert, een trouwdag. Wat dat betreft zit er dus weer een jaar op en kunnen we ons gaan richten op het komende.

Fantaseren over de zomervakantie doen wij, want ook Seline zit zo in elkaar, gerust elf maanden en een week per jaar. Het is maar waar je druk mee wilt zijn. Volgend jaar hangt alles uiteraard van onze woonsituatie af, want met een nieuw huis is er weinig zin, tijd, budget en minder reden om drie weken weg te gaan. Tenzij de Hollandse zomer ook komend jaar het bedroevende niveau bereikt van de huidige. Want een zomer in je nieuwe huis opgesloten zitten vanwege de storm en buien is geen optie.

De belangrijkste lessen van dit jaar zijn voor ons duidelijk: altijd nabij zee boeken, een park zoeken met een redelijk centraal georiënteerde bouw en organisatie (animatie bijvoorbeeld. Levert wat minder privacy op, maar wel meer aanspraak en dus vriendjes voor de kinderen) en verder de al bekende drie slaapkamers en ruime tuin. De afgelopen drie weken hebben we altijd wel twee van de vier gewenste zaken moeten missen en dat heeft zich wel gewroken. Maar ja, je mag alles een keer fout doen he....;)?!

Naast de zomervakantie zelf, is deze periode natuurlijk ook die van de sportevenementen zoals voetbaltoernooien, Wimbledon (iets meer voorjaar, maar de associatie blijft staan), de Ronde van Frankrijk en de wisseling van Eredivisieseizoenen. Een heerlijke tijd dus, met vaak evenementprogrammering op TV, veel (on)zin rondom het voetballen en vooral de zorgeloze maar ook rusteloze verwachting van alles wat op punt van beginnen staat. Gaat FC Utrecht nog ergens om meedoen komend seizoen? Hoe sta ik er aanstaande vrijdag voor met mijn Fantasy Football-team? Hoe gaat Manchester City het doen in de Champions League? Wordt de persconferentie na AZ - FC Twente (Verbeek vs Adriaanse) live uitgezonden? Kortom: belangrijke vragen met indrukwekkende antwoorden. Hoop ik. Ben ik bang. En ik ga op zoek naar een nieuw park. Just in case. Ook met een nieuw huis moet je wel kunnen blijven dagdromen over wuivende palmen en blauwe vergezichten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?