Klaar voor de rit, zalig, vakantie!!

Het is zover. Na maanden, vooral geestelijke, voorbereidingen is vandaag de dag. We gaan rijden. Sinds oktober '10 weten we waar we naartoe gaan en hebben we ons op deze vakantie kunnen verheugen en we hebben het een ware rondreis gemaakt.

Vandaag starten we met etappe 1. Utrecht - Parijs, waar we crashen in een hotel in de buurt van EuroDisney. Daar waren we nog nooit geweest, dus dat moest er maar eens van komen. Dus na het kortste, maar ook lastigste (Antwerpen, Parijs) stukje van de reis, zitten we rond drie uur vanmiddag op een terras aan het bier. Prima. Morgen doen we het park. Zaterdag kunnen we kiezen uit 'park', 'Eiffeltoren', of 'niks'. Een lekker tussendagje. Zondag rijden we door naar Carcassonne. Etappe 2.

Daar gaan we uitgebreid de tijd nemen om stad en kasteel te bezichtigen. Lekker wandelen, genieten van de sfeer en de prachtige historische verhalen. In veel van mijn boeken komt deze middeleeuwse stad terug als deel van het decor of zelfs deel van het verhaal en de plot. Ik ben benieuwd. We hebben er in ieder geval een geweldig hotel geboekt, recht tegenover de toegangspoort van de stad. Dus ondanks de (toeristische) drukte verwacht ik wel een prima beeld van alles daar.

Maandag kunnen we in ons huisje in Quillan terecht. Een half uurtje onder Carcassonne. De laatste etappe is dus een makkie. De bedden staan opgemaakt klaar en het schijnt allemaal lekker luxe en goed geregeld te zijn. Drie weken niks doen. Want zo actief als de heenreis is, zo relaxt worden de dagen en weken op het park. Lezen, beetje hardlopen, veel zwemmen, af en toe boodschappen, ijs en eens kijken of het animatieteam de kids kan behagen. We hebben er dit jaar weer drie, want Rowdy lijkt, een uur voor vertrek, toch echt mee te gaan. Dat is mooi, dan ga ik met hem ook nog een keer quad rijden en/of jetskiën. Heb ik ook nog nooit gedaan, dus helemaal prima. En zondag 17 juli wellicht even naar de Tour de France kijken, die die dag start in Limoux. Leuk!

Ik ga de auto inpakken, tot over drie weken. Uitgerust, een nieuw voetbalseizoen, bruin, bijgelezen en springend van energie en enthousiasme om weer nuttige dingen te gaan bedenken en doen....;)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?