Afrekenen op graden en zonuren?

Wat een prachtig park!! Ik heb alleen aan het meer van Genève en op het Italiaanse eilandje Capri mooier gezeten en een meer paradijselijker omgeving getroffen. En wat een heerlijke en mooie huisjes. Het eerste bungalowpark waar ze die krengen 'villa's' noemen en er nog mee weg komen ook. Maar over twee uur zijn we weg.

Omdat het hier kloteweer is. Relatief uiteraard. Want op vakantie gelden andere regels. Als Nederlander ben ik normaliter dolgelukkig met 18 graden, een straf windje en af en toe neerslag. Prima. Maar op vakantie kom ik voor strakblauwe luchten en wil ik mijn t-shirt met tegenzin aantrekken, omdat het te warm is. Daarvoor ben je, zo ver van de Franse kust, hier dus aan het verkeerde adres.

Hier is Quillan. Het park heet L'Espinet. Prachtig en beeldschoon. Tegen een groene heuvel aangebouwd, in een bergachtige omgeving met uitzicht waar je als Hollander snel stil wordt. Fantastisch. Maar windsnelheden, bewolking en neerslag maken het verre van perfect voor onze doeleinden. Andere bezoekers van het park komen voor mooie en verre wandeltochten of lekkere fietstochten met veel hoogteverschil. Die zitten goed, die willen geen 25 graden.

Wij wel, en snel. Dus levende met het adagium 'een fout maken is prima, als je deze maar herstelt' hebben we per vandaag een huisje aan het strand geboekt. Niet ver van ons park van de afgelopen jaren. Want het schrijnende verschil in zonuren en de beleving hiervan tussen vakanties uit het verleden en die van dit jaar, werd ons de afgelopen week wel duidelijk. Via een lokale weerkaart ontdekten we dat het standaard 5 graden scheelt. Dat is op een kilometer of 80 meer verschil dan wij tussen Groningen en Maastricht te bieden hebben.

We hebben nog tien dagen om wat zon te vinden en pakken. Tijd genoeg dus. Voor deze dure les. Want wat al een vrij prijzige vakantie was, is nu dus 1,5 vrij prijzige vakanties geworden....;). Maar ja, de beste lessen zijn duur, dit is dus een hele goeie. Het lijkt me wel wat je vakantie, naast een zeer gunstig basistarief, af te rekenen op zonuren en graden. De geboden service, zeg maar. Want de twee dagen zon die wij hebben mogen ondergaan maken deze eerste week wel heel erg prijzig. Jammer.

Inpakken en wegwezen. Van toppark naar minder park, maar wel met strand en zon. C'est la vie, hahaha. Vive la soleil.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?