Sushi, de wereldreiziger, is weer terecht

Sinds afgelopen donderdag waren wij Sushi kwijt. Sushi is sinds deze zomer onze mascotte, kat, knuffel en huisjoker. We zijn hem in Zuid-Frankrijk op het spoor gekomen, waar hij (waarschijnlijk) een week oud werd gevonden door een meisje van het animatieteam op ons bungalowpark. Zij heeft hem een paar weken goed verzorgd en gevoed en aan een gezin uit Den Haag meegegeven, waarvan moeder en dochter allergisch bleken te zijn.

Gelukkig waren wij plan B, dus twee weken na onze vakantie togen wij naar Den Haag om onze nieuwste aanwinst op te halen. Inmiddels aardig gegroeid en ontdaan van de eerste ziektes die het nog altijd zwakke gestel teisteren, was het direct na aankomst in Utrecht duidelijk dat Bikkel (de grote) niet langer baas in eigen huis was. Is. Nou ja, de afgelopen twee dagen weer wel even.....

Want Sushi, aka 'kutkat', is op miraculeuze wijze donderdag in het motorblok van een bezoekende auto gekropen. En die auto was toevallig van onze opa. En die opa reed er vervolgens 30 kilometer mee terug naar huis. Opa vertelde vanmorgen aan de telefoon al dat zij daar ook last hadden van een zwerfkatje, alleen ze wisten niet waar hij/zij was. Ze hoorden hem mauwen, maar zagen niks. Na een goede inspectie, bleek er een kat in het motorblok te zitten en 45 minuten later was het uitgehongerde katje bevrijd. Het telefoontje naar Utrecht was uiteraard van een verbluffende schoonheid.

Maar de kerstgedachte viert hoogtij in Huize Heukels. De kat, levend en wel, uitgehongerd en niet meer van plan ooit nog door een kattenluik te klimmen, is op weg terug naar huis. Gelukkig. Want de ochtenden zonder aangevreten chips, brood en koekjes en hele kamers vol met uit de boom geslagen kerstballen werden al snel enorm gemist....;)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?