Het is weer akelig voorspelbaar.....

Nederland strandt op het komende WK in de halve finale. Helaas, het is niet anders. En dat alles is uiteraard ver van te voren inzichtelijk dankzij het zogenaamde 'aan de beurt zijn-schema'.

Dat schema werkt als volgt. Neem bijvoorbeeld de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, op het afgelopen EK. Het wprdt uiteindelijk 4-1, een grote uitslag. De winst voor Nederland was echter voorspelbaar. Omdat we daarvoor 7 van de 8 laatste onderlinge duels niet hadden gewonnen. Die ene overwinning was de laatste poulewedstrijd op het EK in 2000, waar Frankrijk een B-ploeg opstelde en Nederland nog dacht dat het drie penalty's in een duel wel zou raken. Dus die overwinning (4-1) zat er gewoon aan te komen.

Dan terug naar het speelschema voor het WK in Zuid-Afrika. Na de loting, afgelopen week, is het helemaal helder. Nederland wint de poule, dat lijkt me evident. Dan spelen we tegen de nummer twee uit poule F, Paraguay. Die Zuid-Amerikaanse slagers kunnen en zullen we makkelijk gaan hebben. Het 'aan de beurt zijn-schema' telt namelijk alleen bij redelijk gelijkwaardige teams, en daarvan is in de poulefase en de tweede ronde nog geen sprake. In de kwartfinale daarentegen wel, en daar komen we 'het schema' dan ook weer tegen. Dan neemt Oranje het namelijk op tegen favoriet Brazilië. Geen punt, deze keer. We zijn aan de beurt. Na de onverdiende en zure nederlagen in zowel 1994 en 1998, gaan wij deze gasten er ook op legguh. Geen probleem, nu zijn wij aan de beurt.

Daarna eindigt de rit echter voor ons. Want Engeland is de volgende tegenstander. Niet alleen beschikken de Engelsen eindelijk weer eens over een echt team, ze zijn ook aan de beurt tegen Oranje. Hun laatste overwinning op Nederland (ook 4-1) dateert alweer van het EK in 1996 (Denk: Paul Gascoigne!!) en daarna hebben we geen last meer van die nationalistische hufters gehad. Het claimen van een Brits wereldelftal zit die gasten in het bloed, maar dit keer hebben ze recht van spreken. En daarmee bereiken ze de finale. Want zij zijn aan de beurt.

In de finale is er gelukkig weer sprake van een oneerlijke krachtsverhouding en gaat 'het schema' dus niet op. Hoe lastig, onmogelijk en ongewenst ook, Spanje gaat de Fransen nadoen. Na het EK ook het WK winnen. Knap, klasse, uniek (niet zo dus...) en onvermijdelijk.

Reacties

Anoniem zei…
Helder!
Nu nog een borrel plannen in het voorjaar en dan kijken of je dit keer wel gelijk krijgt .....

Y
Frank Heukels zei…
Dat lijkt me leuk, maar weer zo'n teleurstelling voor jullie.....;)
Anoniem zei…
Een ding is dus cker Nederland komt of niet in de halve finale of wel in de finale en spanje wordt geen wkampioen, want Frank heeft het nog nooit bij het rechte eind gehad en dit is dus statistisch juist. -))
Frank Heukels zei…
Ik heb zo'n schijt aan die laffe, angstige anonieme reacties..... Jezus, ben een kerel, watje.)
Anoniem zei…
Nou nou, bind een beetje in zeg, dacht dat jij wel wist van wie dat kwam. Maar afijn sorry mijn naam vergeten.
Dus MARK HARMSEN ZEI:
Een ding is dus cker Nederland komt of niet in de halve finale of wel in de finale en spanje wordt geen wkampioen, want Frank heeft het nog nooit bij het rechte eind gehad en dit is dus statistisch juist. -))
GROET, MARK HARMSEN
Frank Heukels zei…
Hahahaha, ok MARK HARMSEN, komt ie......

50 euri voor de volgende statement:
Nederland haalt de kwartfinale EN
speelt daarin tegen Brazilie EN
wint EN
speelt de halve finale tegen Engeland EN
verliest

Wie durft het aan....;)?
Anoniem zei…
Die staat, maak die 50 euro maar snel over naar het cafe, alwaar ik ze zal stukslaan aan bier en bitterballen.

MARK

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?