Wat een gelul, identiteit, pubers!!

We zijn verworden tot een land van opgroeiende kleuters die blijkbaar nogal de indruk wekken een harde en consequente hand nodig te hebben. Kleuters die daarbij parallel ook nog de pubertijd doorlopen, met alle twijfels die daarbij komen kijken...

De winkeltijden moeten worden aangepast. Dat is tenminste het voorstel dat het kabinet heeft gedaan. Goed zo, meer regels, we hebben het blijkbaar nodig. Of wekken dus die indruk. Je krijgt wat je verdient en we hebben dit inderdaad allemaal zelf veroorzaakt. Helaas, maar uitzitten dan maar.

En vervolgens rollen we over elkaar heen omdat Maxima de Nederlandse identiteit niet heeft kunnen ontdekken. Tsja, lekker belangrijk. Het gaat er niet om dat Maxima die ontdekt, het gaat er om dat wij deze hebben. Tuurlijk hebben we die, er bestaat toch ook een Engelse keuken, Duitse humor, Amerikaanse dieetcultuur en er zijn zat Italianen die helemaal geen contact meer hebben met hun familie. Met andere woorden, het past misschien niet zo in ons straatje (i.e. identiteit), of voldoet niet voldoende aan de in onze ogen stereotypen (i.e. andermans identiteit), maar waar maken we ons druk om?

Misschien is het belangrijkste onderdeel van onze identiteit wel ons enorme nationalisme. Kom niet aan met de verwachting dat we slechts de halve finale op een groot voetbaleindtoernooi gaan halen. Vertel ons niks over de invloed die de Duitse economie op de onze heeft, of over de pedante en arrogante naam die we in België hebben. Neen, niks van dat alles.

Wij zijn perfect, kennen geen minpunten, overstijgen op alle punten het gemiddelde en kijken met verbazing naar het gesteggel en gestuntel om ons heen. Dát is onze identiteit. En dat is tevens de reden dat we nu met dit kabinet zitten opgescheept.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?