Hier is ie: De Eredivisie eindstand 2011/2012!!

Dit weekend is de Eredivisie weer gestart. Gelukkig. Want daardoor is ook VI weer begonnen op maandag- en vrijdagavonden. Voetballen, de spanning, het gebrek aan invloed op de prestaties, het gelul eromheen en het geluk bij winst en de teleurstelling bij tegenvallers zijn regelmatig heerlijke onderbrekingen in een drukke week.

Ook mooi is dat ik al jaren met een man of vijftien a zeventien de Fantasy Football League speel. Een door Simon uit Engeland geïmporteerde variant op alle voetbalmanagerspelletjes. In deze vorm gaat het erom dat je maximaal twee spelers per club koopt en zo een team samenstelt van vijftien spelers. Elke vrijdag stuur je je vier wisselspelers in en ga je los. De crux zit 'm in de veiling, die wij voor de start van het seizoen hebben door bij elkaar te komen boven Orloff in Utrecht. Want wij kopen een speler, die daarna ook echt van ons is en dus uit het spel. En dat met een virtueel budget van vijftig miljoen euro.

Zo ontstaat na een avond veilen een beeld van wat wij, deze zestien spelers en voetballiefhebbers, van komend seizoen verwachten. Zo wordt Kolbein Sigthorsson in onze ogen de topscorer. Want hij is dit seizoen de duurste speler. Ook viel op dat er relatief weinig vertrouwen is in weer een goed seizoen van ADO Den Haag, want daar waren we allemaal nauwelijks in geïnteresseerd. Op basis van de door ons besteedde miljoenen, is er een ranglijst samengesteld. Een zeer kleine 'wisdom of the crowds' dus.... Bij deze de op basis van de veiling tot stand gekomen eindstand voor het Eredivisieseizoen 2011/2012:


Het is dus wel duidelijk. ADO en Roda JC zakken twee of meer plaatsen ten opzichte van vorig seizoen. Vooral VVV, Vitesse en SC Heerenveen gaan het veel beter doen. In de laatste twee gevallen kan datr moeilijk anders en voor VVV geldt volgens mij niet per se dat zij beter zijn geworden, er zijn alleen meer teams slechter dan hen dan vorig jaar. Denken wij, dus. Ik ben benieuwd. Ik zal er na de afsluiting van het seizoen nog eens op terugkomen en de successen en blunders bespreken...;)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?