Gelijk hebben en gelijk krijgen

We hebben met z'n allen, zo'n 2,5 miljoen mensen, gisteravond weer kunnen genieten van een reportage van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot. Zeker minder schokkend dan de 'Nathalie-episode', maar juist meer verbijsterend dankzij juist deze historie van onze Joran. Die pathologische, destructieve.

As we speak roept een hoogleraar Strafrecht op NOVA dat 'het merendeel van de mensen hem al wel zal hebben veroordeeld'. Joh.

Hoe bestaat het überhaupt dat iemand met zo'n voorgeschiedenis, doorgaat op het ingeslagen en vooral foute pad? Het destructieve, het pathologische.

Die laatste twee termen in ogenschouw nemend, is Joran nog het best te vergelijken met een pedofiel. Hij heeft het niet onder controle, doet misschien zelfs wel zijn best, maar een keer in de wijde en grote mensenwereld gaat het onherroepelijk mis. Iets chemisch, in zijn hoofd, misschien.

Maar Peter R. legt het wederom genadeloos bloot. Joran zit nu in de vrouwenhandel, vanuit Thailand!! Mensen een worst voorhouden, die in al zijn kleinschaligheid groot en kansrijk overkomt. Wat een sneue man. Het is de pedofiel die niet eens kan scoren bij kleine kinderen en hierdoor zijn toevlucht moet zoeken bij kleine kinderen met een geestelijke handicap. Iets chemisch dus.

De boodschapper is, verrassend genoeg, de afgelopen dagen echter ook aan de beurt gekomen. Als eerste, dat krediet moet je 'm dan wel geven, was daar 'has been' Freek de Jonge. Freek vond het 'wanstaltig'. Dat daar amusement van gemaakt moest worden. Nee, Nederland een WK door de neus boren, dat is cabaret!? Flikker op en trek je terug. Nu! Vervolgens rolden de weldoordachte Nederlanders over elkaar heen, onder andere via Standpunt.nl. Allemaal achter Freek aan, nou, graag! Ook terugtrekken.

Peter (R.), je hebt gelijk. En van mij krijg je het ook. Wat de man verdient, bepaalt ieder voor zich, maar je toont wat je journalistiek verantwoord acht en de opsluiting is (hopelijk) voor iemand anders. Liefst in Thailand, hahahaha.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?