Football is coming home...?

Nadat de Engelsen deze term al hadden misbruikt in 1996, als tune van en pedante aanname in de campagne voor het EK '96 (want er mag maar één land aanspraak maken op deze ontdekking en dat is Brazilië), heeft nu de NOS volledig misplaatst deze irritante gewoonte, tune en kretologie gebruikt om te vieren dat het de rechten voor (weinig, dat moet gezegd) belastingcenten heeft binnengehaald.

Persoonlijk vind ik dergelijk dure projecten per definitie thuishoren bij de commerciële omroepen. Laat hen dat geld maar ophoesten en zorgen dat het rendabel is. Dat blijkt al lastig zat, zo bewijst het nóg lagere bod van de RTL-groep.

Maar dan die toon (Mart Smeets, Jan de Jonghe), die slechte overwinnaarsgrijns (Tom Egbers), het totale gebrek aan klasse (door direct Humberto Tan en Jan Joost van Gangelen te blokken). Erg sneu. Je zou het ze met terugwerkende kracht weer afnemen, gewoon, om te kijken hoe ze dan reageren...

Maar dat weten we al natuurlijk. Drie jaar geleden heeft de NOS ruimschoots bewezen net zo slecht te verliezen als het vandeweek won. Treurige reacties (Mart Smeets: "ik heb toch al niks met voetbal"), open sollicitaties aan het adres van John de Mol (Jack van Gelder) en hele trieste trotsheid (Jack van Gelder: "ik had het toch niet gedaan", nadat Talpa aangaf geen belangstelling te hebben). Klasse jongens, jullie hebben het verdiend.

Neen, het gezeik van de afgelopen jaren over de vorm waarin de samenvattingen werden getoond, de presentatie (en eindredactie) van Wilfred Genee, de volgorde, for fucksake, het ging allemaal nergens om. Als innovatieve natie kunnen we met z'n allen aardig kneuteren. Genee had een prima team uit de grond gestampt, dat met de week beter werd, ook de formule, volgorde en besprekingen eromheen werden beter, korter, afgestemd en vervolmaakt. Kortom: het ging ergens over en men was aan het leren en groeien. Doordat wij, Nederlanders, schijt hebben aan mensen met geld en dadendrang, is Talpa geflopt, zijn de voetbalrechten gedevalueerd en pakken de clubs, waaronder de mijne, nu miljoenen per jaar minder aan rechten. Klasse. Mooi volk.

Beunhazen zijn we met z'n allen. Omarm eens iets, doe je best om er zelf wat van te maken, stelletje zeikstengels. Ga aan het werk en wordt gelukkig!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?