Heerlijke start

Het is zover. We zijn verhuisd. Donderdag 14 januari gingen we over, zaterdag 16 pakten we de laatste dozen uit. Klaar.

Dus het ging snel. Het viel toch wat tegen. Ik had het in ieder geval wel een beetje onderschat. De Vrouw ook, gaf ze toe. Terwijl zij het toch echt al een aantal keer had gedaan. Verhuizen. Ik daarentegen, had alleen ervaring als student. Een busje, maximaal.

Met name de schier onuitputtelijke to do-lijst die zich in je hoofd vormt levert veel druk en stress op. Je probeert zoveel mogelijk acties te spreiden, maar onder de streep moet alles in zowel het oude als het nieuwe huis gewoon af voor je daadwerkelijk over gaat. Maar ik moet niet mopperen. Mijn eega was de motor in deze operatie. Rustig, methodisch, zonder slaap zocht ze alles uit, pakte in en verdeelde over de nieuwe vierkante meters. Klussen, douches vernieuwen, de IKEA en de Praxis, ze regelde alles.

Gelukkig begint het stof voor haar nu ook  wat neer te dalen. Je kunt niet weken achter elkaar in dat tempo doorgaan..;). Deze week maken we de laatste dingetjes in orde en komt opa Cees nog wat lampen ophangen en boren. En dan tikken we sein 'brand meester' toch echt aan.

En de kids? Helemaal gelukkig en tevreden. Rowdy zegt er niks over, maar het zwijgende protesteren en de gespeelde desinteresse zijn voorbij. Zijn kamer 'valt toch wel mee', de bus stopt 100 meter verderop en naar school fietsen duurt 'een kwartiertje'. Finn had op de eerste avond zijn spullen al uitgepakt en zijn kamer volledig ingericht. Elk poppetje en figuur is uitgestald, om toch vooral optimaal gebruik te maken van de gegeven ruimte. Verder is de basis, het met voeten op bureau onderuit gezakt liggen gamen, piekfijn in orde. Soms verandert er weinig. En Senna ligt al dagen languit op de vloer, te spelen met de paardjes die ineens echt veel meer vloeroppervlak hebben. Senna had de kleinste kamer in het vorige huis en kreeg hier de grootste. Ze was aan de beurt. En ze geniet ervan. Daarnaast deden de twee zebra-lampjes, de manshoge zebra-sticker op de deur en het .... zebra-dekbed ook wel wat met haar enthousiasme...;).

En wij? Makkie. Wij waren dus ook zaterdag op orde. De garage is leeg, alle overbodige troep is via Marktplaats weggegeven, een paar wat betere spulletjes heb ik nog te koop staan, maar ik heb er gisteravond voor het eerst de Tacx opgebouwd. Het was nog niet ideaal, maar wellicht lag dat aan de docu die ik keek. Maar mijn fietsband en Tacx maakten aanzienlijk meer lawaai dan het laptopje waarop ik de Sporza uitzending over de toer van 1989 keek.


En toen was daar de eerste verjaardag 'na Utrecht'. Senna met haar negende alweer! We hebben het hele weekend voor haar gereserveerd en genoten van alle aanloop en rondjes in het huis. Een paar vriendjes van Rowdy kwamen ook langs, dus borrelen en pizza voor iedereen. Overigens hebben we de pizzabestelling gelijk verdeelt over de twee (?) bezorgdiensten in De Bilt. Beide heerlijk en op tijd, vriendelijk en prima. Maar Mamma Mia had echt meer smaak aan de pizza's en was een hele pizza goedkoper (op zes stuks). Dat wordt dus onze nieuwe Italiaan...;). Ze moeten alleen nog wel een mobiele pinterminal regelen!!

En verder goes the life on. Billy Joel met Piano Man op de oortjes, onderweg naar Amsterdam voor een nieuwe week werk. Afgelopen week heel veel gesport, komende week iets minder. Maar wel Oudercommissie, basketbaltraining, twee middelbare scholen scouten en de schoonheidsspecialiste. Ook lekker... 😜


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?