Mijn website beter vindbaar in zoekmachines

Het midden- en kleinbedrijf loopt niet over van mogelijkheden om concreet en erg hands-on haar websites te optimaliseren. Zoveel is me wel duidelijk geworden, tijdens het ontwikkelen van de nieuwste dienst van Rode Streep Internet Consultancy. Het betreft een website optimalisatierapport dat de MKB'er in staat stelt zelf zijn of haar website actueel en vindbaar te maken en houden.

Al zoekende op het internet valt op dat er zeker een aantal partijen zijn die hun optimalisatiediensten aanbieden, maar hier staat een prijskaartje tegenover dat de gemiddelde MKB'er doet blozen. Dat is toch vaak het euvel van de kleinere ondernemer, je zoekt een serieuze dienst, maar kunt niet betalen wat er wordt betaald door de grotere partijen en waar de leveranciers dus met z'n allen aan gewend zijn geraakt.

Dus mijn idee is het 'kleiner' te maken, en dat betekent niet minder goed, maar vooral veel meer concreet. De te onderzoeken gebieden langslopen en hieraan een advies of tip verbinden. Aangevuld met uitleg over het waarom van deze actie en een bronvermelding voor het geval de ondernemer zelf zijn/haar site up-to-date wil houden.

Het rapport behandelt de volgende onderwerpen:
* Ranking
* Pagerank
* (Gebruikte) Keywords
* Inkomende en uitgaande links
* Navigatiestructuur en paginatitels
* URL's
* Keywords
* Linkbuilding
* Navigatiestructuur/Sitemap
* Tags/Descriptions and titles

Het rapport wordt afgesloten met een samenvatting, die de ondernemer stapsgewijs langs de eventueel te nemen actiepunten voert en helder onderscheid maakt tussen de 'quick-wins' en de 'nice-to-have's', zodat altijd zelfstandig wordt beslist wat nu moet gebeuren en wat later gedaan kan worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?