Hij is weer voorbij, die mooie zomer...

Als de vakantie stopt, stopt de zomer ook. Helaas pindakaas. Maar, geruststellend voor mij, vanaf 1 september ben ik weer even zonder klus, dan dan begint de zomer weer opnieuw. Misschien voorafgegaan door een aantal warming-up-dagen in augustus natuurlijk. Je moet er ook weer niet door worden overvallen. Dat is niks.

Wij hebben er nu drie weken Zuid-Frankrijk opzitten. Eerst twee nachten in een leuk hotelletje, om het weekendverkeer voor te zijn en lekker op donderdag thuis te kunnen vertrekken. Daarna bijna drie weken in een huisje in Port Barcares. Het visserseiland heet het hier, en na een geweldig vorig jaar ben ik voor de tweede keer in mijn leven naar een bekende plaats op vakantie gegaan. En weer is het geweldig bevallen.

Idealiter zoeken wij een huisje met 4 slaapkamers, voor elk kind en de beide ouders een. Is niet te vinden. Dus dan moeten we het doen met drie slaapkamers. Maar de grote tuin, het overal aanwezige tweede badkamertje, de vriendelijke mensen van het park en het altijd zonovergoten verblijf maken de paar mindere punten meer dan goed. Voor volgend jaar heb ik al een optie genomen, zelfde huisje, vanaf 10 juli. Je kunt hem maar vast geboekt hebben...

Dan hebben we tot januari om iets beters te vinden. Eventueel aan een meer, leuk! Vier slaapkamers, lekker! Zonzeker en berijdbaar (dus deze streek, onder Barcelona is Spanje, vanaf Toscane in Italie), heerlijk!

Persoonlijk heb ik afscheid genomen van de campings. Te druk, te weinig ruimte om alleen of zelfs met je gezin te zijn en de mensen oms ons heen gaan zeker last hebben van onze kinderen. Dus gaan we niet doen. Bungalowparken zijn top, al zouden qua gezochte ruimte beter af zijn met het huren van een huisje met een zwembad ervoor. Maar ja, dan hebben de drie kinderen alleen jou als ouder om mee te spelen. En dan hebben papa en mama dus geen vakantie, maar een soort schoolkamp. Geen goed idee. Dus een park is een must, kans op andere mensen en kinderen, maar ook de ruimte gewoon naar je huisje te gaan en even te relaxen, boekje te lezen en een filmpje te kijken. En animatie aanwezig. Niet voor die van ons, die tanen er niet naar en ik vind het ook helemaal niet gezellig als ze zouden gaan. Maar wel voor de garantie dat er veel kinderen rondlopen. En zee in de buurt, zodat het zwembad een beetje rustig en begaanbaar is...;)

Morgen rijden we terug, maar de komende dagen struin ik het internet alweer af hoor, kan niet wachten. Kijken of we beter kunnen vinden voor volgend jaar. Of lekker voor een najaarsreisje naar een mooie Europese stad. En anders de skivakantie, maar daar moet eerst een nieuwe klus voor worden gescoord.... Je kunt niet alles hebben, hahahaha.

Reacties

Anoniem zei…
Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be
Anoniem zei…
Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?