Dat heerlijke van december...

De maand december biedt ons van alles. Donkere dagen, feestdagen, cadeautjes, veel familie bijeenkomsten, soms (hopelijk) sneeuw, vuurwerk, maar ook het einde van het kalenderjaar en alle bijbehorende vermoeidheid.

De dagen zijn op haar kortst, de 21ste nadert en zowel 's ochtends als 's middags rijd ik in het donker tussen mijn duizenden medeweggebruikers over de A12, N11 en A4. En al dat gebrek aan licht en zonneschijn past naadloos in de absoluut meest vermoeiende fase van het jaar. Voor kinderen en volwassenen is december echt het einde van het jaar. De kids hebben de drukste maanden in het schooljaar achter de rug, meestal volgt in de komende maanden slechts herhaling en uitbouw van alles dat vanaf september is geleerd.

De meeste volwassenen hebben er vier maanden werk opzitten en snakken naar de eerste vakantie sinds de zomer, die al lang weer vergeten en uit het systeem is. De maanden januari tot en met juni zijn er zelfs zes, maar met het groeiende aantal zonuren voelt het maar half zo zwaar als de afgelopen tijd.

December staat ook voor overweging, overpeinzing, 'wat heb ik gedaan?' en 'hoe kijk ik daarop terug?' Pak een plaatje, zet jezelf op een boomstam aan de rand en ga zitten denken, twijfelen, voelen...


Dit zijn dan toch die momenten die zelfs de grootste depressieve knoert door zo'n maand heen slepen. Geniet, pak die kou, krijg blosjes en voel daarna ook weer die warmte van de kachel en die grote mok met warme chocomel. En beleef december.

Reacties

Arjan Tupan zei…
Hey Frank,

Hoop dat je fijne kerstdagen heb gehad en ik wens je alvast heel veel succes, plezier en blogposts plus bijbehorende bezoekers voor 2009!
Grt,
Arjan

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?