Wat de stand ook zegt, nu volhouden...

De eerste kruitdampen zijn inmiddels wel opgetrokken. AZ staat nog nét niet op kop, Feyenoord doet het beter dan iedereen verwacht, Ajax deed toch nog even niet de minste voetballer van de hand en PSV is weer ouderwets alom aanwezig. Kortom: wat doet dit met de ideëen die we vooraf allemaal hadden?

Niks natuurlijk. Voorspellingen zijn er ook om met hand en tand te verdedigen. Of je nu gelijk hebt of niet. Het gaat om het principe. Mijn voorspelling was en is: AZ wordt kampioen. Tsja, daar kan ik nu wel helemaal op terugkomen, maar als je er iets langer over nadenkt vallen de alternatieven toch ook niet allemaal mee.

Ajax gaat een stroef en moeizaam seizoen in. Het mist momenteel het gehele hart van de defensie en dit is ook zeker niet de laatste blessure van Jaap Stam. Edgar Davids is er nog niet bij geweest en als ie weer fit is, is hij de gelft van de wedstrijden (zeker in de tweede seizoenshelft) geschorst. Alle aankopen hebben het moeilijk, behalve de onnavolbare Luis Suarez. Dat is echt een verademing om naar te kijken, maar één topper, aangevuld met de altijd goede Klaas-Jan Huntelaar en stabilisator Gabri, zijn niet genoeg voor een titel.

Feyenoord is een genot om naar te kijken, maar een alternatief voor Roy Makaay, die doodleuk elke week de score opent of in veilige haven brengt, is er niet. Tuurlijk, Kevin Hofland is op te vangen door Andre Bahia, maar de onzekerheden die deze man uitstraalt zijn een voorbode voor de rest van de 'vervangers'. Het is allemaal echt een stapje terug en dat kwaliteitsverlies ga je over een heel seizoen hard voelen. In de punten. M.a.w. dat gaan ze niet volhouden, hoezeer ik het Rotterdam en fans ook gun.

PSV is weer bezig aan een heus Eindhovens 'niks-aan-de-hand-we-worden-weer-kampioen-seizoen'. Ongelofelijk hoe het daar toch altijd weer goedkomt. Ook een enorme kwaliteit. Dit weekend het eerste gelijkespel tegen NAC Breda, uit. Er zit vast wel meer puntverlies aan te komen, maar het knappe van PSV is toch altijd weer dat ze dat lijntje net wat minder vaak bewandelen dan Ajax, Feyenoord en AZ. Maar vlak die laatste nog niet uit....

Want in Engeland wordt de titel al jaren gewonnen door de ploeg die vanaf Kerstmis het beste draait. En dát is de grote winst voor AZ, ze hebben hun mindere periode tegen die tijd ruimschoots achter de rug en gaan een ongetwijfeld superieure tweede seizoenshelft in. Dus ja, ik blijf bij AZ. Het ziet er wat minder waarschijnlijk uit, iedereen staat erboven en de gemorste punten vliegen de kijker om de oren. Maar, let op, blijf kijken (en genieten) naar en van AZ.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?