Jos, bek houden!

Het was net zo lekker rustig, rond onze Jos Verstappen.... Gaat ie weer eens ongeneerd tekeer tegen Christian Albers. Tsja. Verdient? Prima. De man loopt niet over van het talent. Wie? Beiden. Dus moet ook Jos gewoon zijn mond houden.

In zijn colum in De Telegraaf meldt 'Joske' dat het ontslag van Albers te verwachten was en dat die onschuldige en schattige Christian alles ook vooral aan zichzelf te wijten heeft. Makkie, zo'n grote bek. Weet ik uit ervaring. Aan dit blog en deze stukjes gaat ook erg weinig denkwerk verloren.

Maar wat verwacht ik dan? Dat een man als Jos, die toch vooral te vergelijken is met de 'legendarische' John de Bever (geweldige zaalvoetballer, enkel overtroffen door zijn eigen fantasie, die hij ook vrijelijk deelde met de buitenwereld. Grote bek dus. Op naar betaald veldvoetbalavontuur, niks meer van gehoord, dramatisch!), kortom: geen recht van spreken.

Als Johan Cruijff een van 's lands meest succesvolle coaches (Foppe de H.) aanvalt op zijn speelstijl en en passant zijn voetballers degradeert tot 'gemankeerde spelers' accepteren we dat met zijn allen. Om de doodeenvoudige reden dat we alles van Cruijff accepteren. En terecht. Soms moet je gewoon niks doen met wat ie zegt, maar luisteren en accepteren moet je alles. Dat heeft ie verdiend. Zelfs Raymond van Barneveld heeft meer recht van spreken dan Jos. Ook deze man roept graag van alles, maar waar Jos wat gênant denkt de autosport op de kaart te hebben gezet, daar heeft Barney wel degelijk de dartsport op de kaart gezet (overigens, Roland Scholten was eerder succesvol, deed al in 1992 mee aan de Embassy en was dus onze eerste topper, alleen iets minder succesvol dan die Hagenees!).

Resumé: Jos, bek houden. Je irriteert en spreekt je enorm mislaatst uit. Kruip lekker terug onder die Limburgse of Belgische steen waar je ook onder vandaan kwam en gun de rest van ons en de sporters ook hun faalmomenten. Dat hebben wij jou ook gegund! En hoe.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zoveel trots, wat een prestatie!!

Toch best indrukwekkend

Waar ga je op vakantie als je traint voor een triathlon?